Mε βάσει την ισχύουσα νομοθεσία σας ενημερώνουμε ότι, καθίσταται πλέον απαραίτητο να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων οι εργαζόμενοι-χειριστές τροφίμων και οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων ή και ποτών, για την κατάρτιση και τη διατήρηση της διαδικασίας βάσει των αρχών HACCP ή για την εφαρμογή των σχετικών οδηγών ορθής υγιεινής πρακτικής.
Από τα παραπάνω απορρέουν υποχρεώσεις και νομικές ευθύνες των υπευθύνων επιχειρήσεων τροφίμων σε αυτές που οφείλουν να προσαρμόζονται σε θέματα εκπαίδευσης, για την απόκτηση αντίστοιχου πιστοποιητικού εκπαίδευσης.
Το πιστοποιητικό εκπαίδευσης του υπευθύνου της επιχείρησης, από πιστοποιημένο για το αντικείμενο εκπαίδευσης φορέα είναι απαραίτητο κατά τον έλεγχο αδειοδότησης.
Το Επιμελητήριο Κορινθίας στην προσπάθειά του να βρίσκεται κοντά στους επιχειρηματίες – μέλη του διοργανώνει σεμινάρια επιμόρφωσης σε πρόγραμμα κατάρτισης στην Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων επιπέδου 1, διάρκειας 10ωρών και αφορούν στην κατάρτιση απλών χειριστών τροφίμων.
Οι επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου που έχουν αντικείμενο εργασιών παραγωγή, επεξεργασία, αποθήκευση, μεταφορά, διακίνηση τροφίμων ή λιανικό εμπόριο ή διάθεση τροφίμων καθώς επίσης ασχολούνται με τη μαζική εστίαση και τη ζαχαροπλαστική ή έχουν εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τους υπαλλήλους του Επιμελητηρίου στο τηλέφωνο 2741024464 (κα Τσελέπη), προκειμένου να ενημερωθούν για τον τρόπο υποβολής αίτησης συμμετοχής στα σεμινάρια αυτά.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι το κόστος για τα σεμινάρια αυτά και προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα εκπαίδευσης και τα έξοδα που είναι απαιτητά ανά καταρτιζόμενο από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, ανέρχεται στα 75 € ανά καταρτιζόμενο για τις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου και στο ποσό των 150 € ανά καταρτιζόμενο για τις επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη του Επιμελητηρίου.